Anul·lació dels “judicis” del franquisme

Article de Toni Montserrat

Gran triomf moral i jurídic que ha de tenir conseqüències.
Els “tribunals” militars i el Tribunal d’ Ordre Públic, tota la revolta, anava contra les llibertats i la democràcia, contra els treballadors i la cultura. Contra Catalunya i les llibertats nacionals.Quan van arribar a Lleida van dictar la supressió de l’autonomia. Però des del 18 de juliol ja mataven i ” jutjaven”, començant pels militars republicans al Marroc, i després, a Sevilla, a Màlaga, a Badajoz, per tot Espanya.
Als tribunals militars succeí el TOP: pràcticament tants condemnats a Madrid que a Barcelona, uns 1350, i en proporció molts més a Astúries i a Guipúscoa. No cal dir que en enorme proporció militants comunistes i sindicalistes. Obrers i estudiants.
I tants jutjats i absolts després de mesos de preventiva, tants simplement acomiadats, posats en llistes negres, que la Brigada Politico-Social mirava que funcionessin. Només escassos empresaris no en feien cas.
Ara cal fer l’autèntica memòria. I a les Corts Generals seguir l’exemple.

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*