#JuegoLimpio: el Decret Llei contra els voltors a l’esport

El dimarts 31 d’agost va entrar en vigor la nova regulació per a les cases d’apostes i els jocs d’atzar en línia. Via decret llei, el Ministeri de Consum dirigit per Alberto Garzón ha decidit posar fre a l’expansió dels voltors que aprofiten l’esport per fer negoci. Un compromís electoral d’Unidas Podemos que avui és una realitat.

Entre les limitacions es troben la prohibició d’exhibir publicitat en equipaments o estadis esportius, la prohibició dels bons de captació, la participació de famosos en la promoció d’apostes o la limitació horària per als anuncis, que quedarà restringida únicament en horaris nocturns.

El sector del joc ha crescut exponencialment en els últims anys, sobretot entre la joventut i els barris populars, amb el conseqüent augment dels casos de ludopatia. Com va alertar la Federació Espanyola de Jugadors d’Atzar Rehabilitats (FEJAR) a l’estudi «¿Qué nos jugamos?«, el joc en línia és la principal causa de ludopatia entre les persones menors de 26 anys. D’altra banda, la FEJAR assenyalava que abans de la legalització del joc en línia, la població menor de 26 anys representava el 0 % dels casos, mentre que el 2015 eren el 44 %.

Amb l’etiqueta #JuegoLimpio, diferents organitzacions d’esquerres, així com associacions de persones rehabilitades i les vinculades a la prevenció, han celebrat a les xarxes socials l’aprovació del decret com una mesura eficaç per prevenir i combatre el negoci dels qui mercadegen amb les vides de la classe treballadora i la joventut.

Des de el Ministeri assenyalen que “no ha estat fàcil” complir el compromís, ja que el sector de les apostes i els jocs d’atzar representa uns poderosos grups econòmics nacionals i internacionals i té tot l’aparell mediàtic que es fa ressò dels seus interessos.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *