Continua el lawfare contra l’Ajuntament de Barcelona

Un mateix patró es repeteix contra els governs progressistes a nivell mundial. Davant la impossibilitat de derrotar políticament a les urnes, les oligarquies dels diferents països han recorregut a la difamació i a l’ús de la justícia amb una clara intenció: desprestigiar els governs populars. L’operació és senzilla: presentar una denúncia sense proves i difondre-pels mitjans afins, operació coneguda com «lawfare» o guerra jurídica. Aquest fenomen, que ha tingut la seva màxima expressió a Amèrica Llatina amb Lula, Correa o Kirchner, no és aliè a la realitat de Catalunya.

En els últims mesos, fins a vuit querelles presentades contra el govern municipal de Barcelona han estat arxivades pels diferents tribunals. Marc Serra, regidor de Drets de Ciutadania i Participació responia fa pocs dies:

Qui són els querellants?

Fons voltors, com Vauras Investment, MK Premium i London Private Company, cadenes hoteleres com Praktik Hotels, la patronal de lloguer de vehicles Unauto VTC, la societat gremial del Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, l’associació ultra Abogados Catalanes por la Constitución i grans multinacionals com AGBAR. Tot això recolzat per «mitjans» com Metrópoli Abierta o Crónica Global. Una aliança oligàrquica-mediàtica dels que han vist afectats els seus interessos econòmics amb les polítiques anti especulatives i garants de drets del govern municipal.

Davant d’aquestes denúncies, l’Observatori DESC ha assenyalat en un comunicat que «no és la primera vegada que aquestes campanyes polítiques de desprestigi, sovint orquestrades pèls lobbies econòmics, embruten la feina de defensa drets que fem les entitats de drets humans». Per la seva banda, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) va donar suport via xarxes socials a les diferents organitzacions denunciades com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca o l’Aliança contra la Pobresa Energètica.

h

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *