Les idees no viuen sense organització

Per Carlos Rosales

El passat mes d’agost, la Joventut Socialista Unificada de Catalunya vam participar a la Escuela de Cuadros de la UJCE, la nostra organització germana i referent a la resta de l’Estat. L’escola va estar emmarcada a la ciutat de Zamora, capital de província governada per IU amb majoria absoluta.
Els continguts de l’escola tenien dos objectius principals: d’una banda, enfortir la nostra cultura política i d’organització; i, d’una altra, ampliar les nostres eines per analitzar la realitat on vivim. Alguns dels debats que es plantejaven giraven en torn a la relació entre imperialisme i col·lapse ecològic o la crisi del règim, entre d’altres. A més d’aprendre i debatre, també es va celebrar un campionat esportiu per equips per dinamitzar i enfortir dinàmiques col·lectives.         

Els tres camarades de la JSUC teníem en ment dos objectius importants a l’hora d’assistir a l’escola. El primer, enfortir el vincle amb la nostra organització germana, la UJCE. El segon, aprendre del contingut teòric de l’escola i de l’experiència d’anys dels i les camarades de la resta del estat.

D’aquesta experiència n’extraiem una reflexió molt valuosa sobre la importància de la formació, del continu aprenentatge i la confrontació d’idees. Aquesta formació es pot basar en teòrics o teòriques clàssics o actuals; en aquest cas, alguns dels escollits han estat autors tan clàssics com Marx, Engels i Gramsci, entre d’altres. Per tal que aquesta formació i aprenentatge es mantinguin en el temps i en un projecte transformador i revolucionari, fa falta una organització. I, més concretament, una organització comunista. Els joves comunistes refermem el nostre convenciment que és necessari debatre, formar-nos i organitzar l’acció per trencar amb el règim que està acabant amb la nostra vida i amb el planeta.

Un comentario sobre «Les idees no viuen sense organització»

  1. El pertenecer a una Organización, y a poder ser, Comunista, es todo.
    Tengo 76 años y he pertenecido al PCE, PSUC e I U durante mas de 40.
    Salud y III República.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *