Teixint amb el fil roig

El passat dissabte 5 de novembre el PSUC-viu vam celebrar la festa de tardor al centre cultural L’Escorxador, a Badalona. Aquesta cita va reunir uns dos-cents camarades en una jornada amena de trobada que no vivíem des d’abans de la pandèmia.

I és que a causa de la pandèmia el partit no hem pogut celebrar els dos darrers anys al mes de juliol la tradicional Festa Nou Treball , que celebrava l’aniversari de la fundació del PSUC, el partit nacional i de classe dels i les comunistes de Catalunya. Així doncs, aquest dissabte hem pogut tornar a retrobar-nos en un ambient de camaraderia.

La jornada que portava com a missatge Teixint amb el fil roig va iniciar amb un debat sobre els reptes del món del treball, on van participar Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, i Adoración Guamán, professora de dret del treball a la Universitat de València. Tots dos van exposar les noves formes d’explotació i precarietat i de les propostes per fer-los front, de la necessitat que els treballadors s’organitzin sindicalment, de les mobilitzacions que estan duent a terme els sindicats en aquests moments i que l’esquerra centri les seves propostes en el món del treball.

Posteriorment al debat les persones que assistim a la trobada vam poder gaudir d’un dinar en comú, una paella popular que ens va permetre conversar distesament entre camarades.

Destacar la participació intergeneracional de la jornada, des de militants històrics destacats fins a militants de les nostres joventuts, la JSUC, i també de nens i nenes que van poder gaudir de l’espai de ludoteca per la canalla.

La trobada va finalitzar amb el moment més emotiu, el lliurament de carnets. El secretari general del PSUC-viu, Eduard Navarro, va exposar la importància de la militància, recordant el lema de “Mis manos, mi capital”, en què diem amb orgull que el capital del nostre partit és la nostra militància i el treball incansable que realitza. Van anar pujant un a un els responsables dels nuclis del Partit i van repartir els carnets del Partit als militants presents, alguns renovant el seu compromís militant i d’altres rebent el carnet per primera vegada. Fort aplaudiment per a la família d’Ángel Navarro [i]que van rebre els seus carnets i el carnet que ell mereixia i no ha pogut tenir.

I per descomptat, vam acabar la trobada cantant a capella puny enlaire els nostres himnes, La Internacional i Els Segadors.

No puc deixar de donar les gràcies als camarades que han fet possible aquesta trobada, entre ells la comissió organitzadora de la festa, el nucli de Badalona i els nostres joves comunistes de la JSUC. Ens veurem a la Festa Nou Treball 2023 , i a les lluites diàries que portem el PSUC-viu al costat del nostre partit germà el PCE.

Sí, sí, Llibertat, Socialisme, PSUC!

Ivan Martos Aguilar


[i]https://www.mundoobrero.es/2021/11/19/angel-navarro-un-comunista-honesto-coherente-y-comprometido/

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *