Temps convulsos

 

Actualment, vivim moments d’una perillosa i sagnant escalada dels conflictes bèl·lics i els enfrontaments de tota mena a molts territoris del nostre planeta. Sembla com sí una força oculta hagués despertat tots els dimonis que arrosseguen els que controlen el món i volguessin acabar amb el nostre planeta. Això sí, primer assassinant a centenars de persones innocents d’arreu del món.

No parlarem de la situació que vivim a Catalunya o a l’Estat espanyol, si bé, avui dia, les declaracions d’uns i d’altres respecte a la possibilitat de formar un govern progressista ens tenen amb l’ànim en suspens a tots els que volem continuar avançant en drets socials i posar fi a les injustes desigualtats per aconseguir que tothom pugui viure amb dignitat.

Cada dia que passa creix la incertesa i la desconfiança en aquelles organitzacions que anteposen els seus interessos partidistes per damunt dels interessos i el benestar de la majoria de la ciutadania. Per aquells que defensen i proclamen una cosa i fan tot el contrari del que diuen.

Tanmateix, més enllà de les interessades i torticeres declaracions d’alguns dirigents polítics, confiem que la sensatesa s’imposi i s’eviti repetir eleccions amb el perill que suposa que l’extrema dreta pugui entrar a formar part d’un nou govern.

Veient el que passa amb algunes comunitats autònomes i ajuntaments, on forma part del govern d’aquests llocs l’extrema dreta, no cal ser cec o molt perspicaç per comprovar el que volen aquests cavernícoles.

Com tampoc veien el que passa a alguns països europeus i altres països del món.

És evident que l’auge de l’extrema dreta a Europa té conseqüències greus per a la cohesió social i la justícia distributiva. Aquest moviment polític promou i anteposa polítiques que afavoreixen els interessos dels sectors més reaccionaris i privilegiats i vulnera els drets fonamentals de les persones més desfavorides i vulnerables.

Per això, aquest comportament genera un augment de les desigualtats i de la pobresa, que posa en risc la convivència pacifica i a la mateixa democràcia. Cal amb urgència prendre mesures per revertir aquesta situació i garantir una societat més equitativa i solidària.

El conflicte a Ucraïna, ara ja en segon terme però viu i actiu, les massacres de centenars d’innocents i la violació dels drets humans a Gaza i altres regions… Tot això ens demostra la necessitat que cal un canvi profund i apressant en les estructures polítiques, econòmiques i socials que regeixen el nostre planeta.

És evident que no podem quedar-nos de braços plegats davant de tanta barbàrie i de tantes carnisseries.

Hem de mobilitzar-nos, de forma pacífica i democràtica, per exigir als nostres governants més seny i respecte als drets fonamentals de totes les persones i els pobles, siguin de l’ètnia o tinguin les creences que tinguin.

Aquests dies, a molts llocs del món, s’estan convocant concentracions i manifestacions per part d’organitzacions diverses que no sempre estan autoritzades pels governs.

Tot això, també ens demostra la complicitat d’alguns països amb aquells que no respecten els drets humans ni les resolucions ni les declaracions  de les Nacions Unides, que són el resultat del consens i el diàleg entre els seus membres. Per això, cal desemmascarar a aquests entabanadors, encantadors de serps i farisaics polítics, que les importa un rave la mort d’innocents.

Hem de reclamar una distribució més justa de la riquesa i els recursos, defensar la llibertat, la diversitat i la convivència entre tots per acabar amb les guerres.

Hem de treballar per construir una altra societat, més solidària, més humana, més sostenible. Una societat on la pau, la justícia i el respecte a la dignitat humana siguin els valors que hem de defensar i prioritzar.

No es pot tolerar que alguns països vulnerin els principis i els valors de l’ONU, segons el seu interès o conveniència, mentre ignoren o critiquen les accions d’altres països.

Aquesta actitud hipòcrita i irresponsable, per no dir criminal, posa en perill la pau i la seguretat mundials.

Per això, cal demanar i exigir als governs que tots els països respectin escrupolosament les resolucions i les declaracions de l’ONU, i que col·laborin activament per a la seva implementació i aconseguir la pau en el món.

Pedro Jesús Fernández

 

Més articles d’opinió

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *