Milers de persones diuen no a l’ampliació de l’aeroport

Convocada per la plataforma Zeroport i la Xarxa per la Justícia Climàtica, 90.000 persones segons els organitzadors es van reunir diumenge a Barcelona per dir «No a l’aeroport i sí al clima, la salut i la vida».

La manifestació, que comptava amb columnes des de diferents municipis, ha reclamat un nou model de desenvolupament que no estigui basat en «pelotazos», avançant cap a un amb més justícia social i climàtica. Entre les reivindicacions principals destaca la de destinar una major inversió a la xarxa ferroviària, especialment a Rodalies, que acumula problemes i retards en la inversió des de fa dècades. També van ser-hi presents reivindicacions d’altres punts de Catalunya, com la defensa de l’Ebre i la lluita per la paralització de diferents projectes a Girona.

La gran manifestació ha estat ràpidament contestada per Foment del Treball, principal impulsor del projecte amb AENA. Sánchez Llibre ha qualificat de «poc rellevant» la manifestació i ha sol·licitat una entesa entre els governs de Catalunya i de l’Estat per ressuscitar el projecte d’ampliació. Des de les organitzacions ambientalistes i veïnals han manifestat que la lluita continua fins ensorrar el projecte definitivament.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *