El PCE per la República democràtica, popular i feminista

 

Els ideals de llibertat, justícia social, igualtat, cultura i progrés estan indissolublement lligats a Espanya a la forma d’Estat Republicana. Històricament, el progrés passava per deslliurar-se del llast de la monarquia, i així ho van decidir els homes i dones que en 1931 van portar la Segona República, que el seu 92 aniversari es commemora aquest mes d’abril.

Igual que llavors, assenyala el Manifest del PCE per al 14 d’abril, el problema continua sent la monarquia, “una institució no democràtica, que no hem votat, que prové de la dictadura feixista i que hereta la Prefectura de l’Estat per privilegis medievals de sang”. Per al PCE, “la República torna a ser la resposta en positiu, la resposta que il·lusiona, la manera democràtica de constitucionalitzar la justícia social i el repartiment equitatiu de la riquesa. No com una forma política abstracta, sinó la sortida real a les necessitats i reivindicacions bàsiques de la classe treballadora i el poble”.

 

https://twitter.com/elpce/status/1645458872990089216

 

El PCE per la República democràtica i popular

El PCE defensa una República democràtica i popular i feta des del feminisme, amb garantia per als drets polítics, laborals i socials i defensora del públic; que aprofundeixi la democràcia i reconegui els drets democràtics dels pobles de l’Estat i la realitat plurinacional i que estableixi la igualtat real entre homes i dones.

Per a la construcció d’aquest model d’Estat republicà, el PCE considera necessari desenvolupar un procés constituent que superi el règim monàrquic del 78, el de l’oligarquia econòmica i financera, per això defensa “la construcció d’un bloc polític i social popular alternatiu i la unió de les esquerres entorn d’un programa comú transformador… treballant per la per la màxima unitat de les forces polítiques, sindicals, socials i ciutadanes de progrés”.

Font: mundoobrero.es

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *