El taxi en lluita contra la nova ofensiva de Uber

Foto d’Elite Taxi

La setmana passada es va produir una nova jornada de protesta a Barcelona com a resposta davant de la nova ofensiva d’Uber per instal·lar-se a la ciutat. Després d’anys de mobilització del sector contra la precarització i en defensa dels serveis públics de transport, el 2019 s’aprovava el decret llei de transport per part de la Generalitat. Davant d’aquesta mesura, Uber i Cabify anunciaven la seva retirada de Barcelona davant del que declaraven un abús per part de les institucions.

No obstant això, lluny d’assumir la derrota, al juny de 2020 Uber anunciava el seu ingrés a Foment del Treball, una maniobra per buscar el suport de la patronal catalana en defensa dels seus interessos. Aquest cop torna tractant de dividir els treballadors del taxi, amb descomptes en combustible i assegurances per a aquells que s’inscriguin a la multinacional.

Els ànims de lluita eren presents a la convocatòria. En paraules de Tito Álvarez, portaveu d’Elite Taxi, “Uber està fent el ridícul”. Afirma que la multinacional “se n’ha hagut d’anar dues vegades, i se n’haurà de tornar a anar». La protesta va rebre el suport de nombroses organitzacions, moviments socials i partits polítics.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *