Els moviments socials es preparen per a una mobilització històrica

 

Sota el lema “Defensem la terra, construïm futur” les plataformes en contra dels macroprojectes han convocat aquest dissabte 4 de març a una mobilització de país.

Després de l’èxit de la manifestació de diumenge passat contra el Quart Cinturó a Sabadell les entitats esperen repetir una mobilització unitària contra les diferents agressions al territori. La concentració, que començarà a les 12 hores a Plaça Catalunya, pretén no només oposar-se als tres macroprojectes inclosos a l’acord de pressupostos sinó plantejar la necessitat d’un model radicalment diferent. Des de les diferents plataformes han realitzat una dura crítica al govern i al PSC a qui acusen d’assumir el paper de la patronal en un context de crisi ecològica.

 

«El Govern pretén fer-nos creure que es preocupa pel canvi climàtic, la reducció de la desigualtat, la millora de la biodiversitat i la transformació econòmica però l’acord dels pressupostos només s’inspira en un model caduc que comporta l’empitjorament del canvi climàtic, el deteriorament del medi ambient i unes condicions de treball precàries, i que a més fa que unes poques empreses s’enriqueixin a base d’obra pública, especulació i increment del turisme de masses i de la hipermobilitat» Veure manifest de convocatoria.

 

Des del PSUC Viu ha caracteritzat els projectes i l’acord pressupostari com a despropòsit. En un comunicat públic recorden que fa gairebé quatre anys, el Govern va declarar formalment l’emergència climàtica.

 

«L’acord de pressupostos per al 2023 és la cirereta al pastís dels despropòsits a nivell català. El pacte entre ERC i PSC és, bàsicament, el pacte entre el Govern i la patronal. […] el Govern ens aboca sense fre cap a macroprojectes d’infraestructures que aposten per un turisme, un transport i un oci que aprofundeixen en la crisi ecosocial»

 

Veure el manifest del PSUC viu

 

https://twitter.com/AturemHardRock/status/1631644910582476803

 

ALTRES NOTICIES

«La plataforma Zeroport és un exemple de la vitalitat dels moviments socials per rearticular-se davant noves emergències». Entrevista a la Plataforma Zeroport.

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *