Yolanda Díaz presenta la seva candidatura amb Sumar

 

Yolanda Díaz arrenca la candidatura a la presidència del Govern amb Sumar. La vicepresidenta segona i ministra de treball, Yolanda Díaz va estar diumenge presentant la seva candidatura i el seu projecte Sumar. En concret, l’acte es va realitzar al poliesportiu Magariños de Madrid, acompanyada per més de tres mil persones i nombrosos dirigents de diferents organitzacions estatals i nacionals.

 

Hem vingut a una cosa molt gran, que és guanyar el país. I això és una mica més profund que guanyar les eleccions. Volem guanyar el país per transformar-lo.

 

A l’acte es van dibuixar les línies mestres del projecte que s’han anat concretant al llarg de nous mesos a les trobades territorials i sectorials en què ha participat la vicepresidenta. D’altra banda, els equips de treball programàtic ja treballen en una proposta de cara a les eleccions generals.

 

https://twitter.com/sumar/status/1642517198605262851

 

La proposta de Izquierda Unida per a l’encaix de totes les sensibilitats

Les tensions de la participació de Podemos i la resta de forces que donen suport al projecte han estat involuntàriament presents a l’acte. Aquestes dificultats, normals quan es tracta d’unificar organitzacions diferents, segueixen en negociacions per arribar a un encaix.

En aquest sentit, Izquierda Unida, a través del seu coordinador Alberto Garzón, ha fet una crida a iniciar un diàleg constructiu. La direcció d’IU ha proposat la posada en marxa d’una taula conjunta de partits que apostin per participar en el procés de confluència de Sumar i el desplegament d’un sistema de primàries proporcionals per designar els candidats de cara a les properes eleccions generals. D’aquesta manera s’aconseguiria la unitat sense desconèixer les diferents sensibilitats participants i alhora la participació activa de persones que se senten interpel·lades pel projecte.

 

Altres noticies d’actualitat

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *