Equador: Arauz s’enfrontarà al banquer Lasso en segona volta

Dotze dies despès de les eleccions del 7 de febrer a l’Equador, el Consell Nacional Electoral (CNE) ha anunciat que la segona volta serà entre el candidat de l’aliança correista Unión por la Esperanza (UNES) Andrés Arauz i el banquer, i etern candidat de la dreta, Guillermo Lasso.

L’anunci arriba despès de dies d’incertesa i maniobres internes per tapar la realitat dels resultats electorals. Tot i no haver guanyat en primera volta, el candidat progressista Andrés Arauz va aconseguir un ampli avantatge respecte al segon candidat. Un 32,7 % dels vots enfront del 19,7 % del segon aspirant a la presidència. En el cas de la circumscripció de Barcelona, amb més de 35 mil persones habilitades per exercir el dret a vot, els resultats per Arauz van ser encara més clars, amb un 65 % dels vots enfront del 20 % de l’oligarca Lasso.

Wilson Alarcón, secretari general de Partit Comunista de l’Equador, va denunciar arbitrarietats detectades durant la campanya prèvia als comicis i declara el suport ferm i decidit del PCE al binomi Arauz-Rabascall, ja que compta amb el reconeixement popular per impulsar la consolidació dels èxits econòmics, polítics i socials obtinguts durant la Dècada Guanyada (2007-2017).

La segona volta, que es disputarà l’11 d’abril, pot marcar el triomf del progressisme i reprendre la lluita democràtica, popular i per la integració llatinoamericana enfront del neoliberalisme, el lawfare i la traïció de l’actual president Lenin Moreno.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *