Esquerra Unida estarà present a les eleccions municipals de 2023 a Sant Boi

A diferència de la majoria de municipis de l’àrea metropolitana, en el cas de Sant Boi, Esquerra Unida i Sant Boi en Comú van concórrer a les darreres eleccions en diferents candidatures, el que va suposar l’existència de dos grups municipals de l’espai d’En Comú Podem: Sant Boi en Comú (en el govern municipal) i Podem – Esquerra Unida (a l’oposició).

A mitjans de 2022, l’acord marc signat entre Catalunya en Comú i Podem Catalunya establia les condicions generals amb les que ambdues formacions es presentarien a les eleccions municipals de 2023 sota el nom d’En Comú Podem. En el cas de Sant Boi, però, Esquerra Unida ha estat exclosa del procés de reconfiguració d’aquest espai.

L’assemblea local d’Esquerra Unida considera que per l’espai de transformació que representen a Sant Boi, per la tasca duta a terme en els últims anys i per la lluita de la seva militància en multitud de fronts en defensa de la municipalització, del medi ambient, dels serveis públics, del sistema públic de pensions, per la lluita obrera i feminista o per les infraestructures de la nostra ciutat, han de ser presents a les properes eleccions municipals tot i que, actualment s’estigui excloent a la formació referent d’Izquierda Unida a Sant Boi del procés de construcció d’En Comú Podem.

https://twitter.com/EUStBoi/status/1639312266439933969

 

Una candidatura de carrer i institució

Així doncs a les eleccions del 28 de maig els veïns i les veïnes de Sant Boi tindràn la possibilitat de recolzar una candidatura amb experiència institucional i activa en les reivindicacions de la ciutat. En paraules del candidat «la classe treballadora necessita una força política que defensi els nostres interessos sense complexes. Que lluiti i estigui al carrer, que no abaixi el front ni faci renúncies per pactar majories absolutes on la nostra veu és apagada. La classe treballadora necessitem una alternativa, una esperança, i aquesta, sense cap mena de dubte és Esquerra Unida«.

 

Altres noticies d’actualitat

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *